7 foto's beschikbaar

Verhuurd: Druifstreek 63, 8911 LH Leeuwarden

Type object Kantoor, bog overig
Bruto vloeroppervlakte 200 m²
€ 21.000,- /jr
Verhuurd

Algemeen

UNIEKE KANS
In het centrum van Leeuwarden ligt dit prachtige rijk monumentale kantoorgebouw, welke in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd is. Het voormalige woonhuis met atelier van architect Piet de Vries is door hem zelf in 1932 ontworpen en gebouwd. Het geheel heeft een karakteristieke uitstraling

Het huis van de architect zelf bezit een aantal kenmerkende eigenschappen. Op uiterst v... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Kantoor, bog overig
Bouwjaar 1932
Status Verhuurd

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05038/181451
Prijs € 21.000,- per jaar
Status Verhuurd
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Woensdag 30 maart 2016
Bouw
Type object Kantoor, bog overig
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1932
Oppervlaktes en inhoud
Bruto vloeroppervlakte 200 m²

Omschrijving

UNIEKE KANS
In het centrum van Leeuwarden ligt dit prachtige rijk monumentale kantoorgebouw, welke in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd is. Het voormalige woonhuis met atelier van architect Piet de Vries is door hem zelf in 1932 ontworpen en gebouwd. Het geheel heeft een karakteristieke uitstraling

Het huis van de architect zelf bezit een aantal kenmerkende eigenschappen. Op uiterst verfijnde wijze houden horizontale en verticale elementen elkaar in evenwicht. Links is een opgaande muurdam, waarin de schoorsteen is ondergebracht, en rechts het ronde balkon; deze twee elementen worden met elkaar verbonden door het raam op de verdieping, dat over de volle breedte van de gevel gaat en het balkon daarboven, ontstaan door het terugspringen van de bovenste verdieping. Het verschil tussen wonen en werken wordt aangegeven door de roedeverdeling in de vensters; bovendien zijn de ingangen gescheiden. De ronding van de ingangspartij komt terug in het balkon op de verdieping. De Vries paste in dit pand voor het eerst stalen ramen toe. Op verzoek van de schoonheidscommissie koos hij voor de gevel een rode metselsteen in plaats van geel, zoals blijkt uit de oorspronkelijke bouwtekeningen.

Het geheel is in eigendom bij de stichting Piet de Vries en is in 1999 door de stichting geheel gerenoveerd.

Indeling:
Begane grond: Entree, hal, kantoorruimte, toilet en keukenblok, gang naar het achterhuis, portaal met toegang tot de steeg, hal met trap naar de verdieping en kantoorruimte.

Eerste verdieping achterhuis betreft een grote vertrek.

Eerste verdieping voorhuis: overloop, toilet U vormige kamer met keuken opstelling.

Tweede verdieping voorhuis: overloop, toilet en L-kantoorruimte met balkon aan de voorzijde.

Algemeen:
- Deelverhuur is bespreekbaar (maximaal 2 huurders)
- Betreft een rijksmonument, er kunnen geen veranderingen worden aangebracht
- Huurprijs zonder BTW bespreekbaar

Brochure(s) en overige bijlagen

Recent bekeken